
Quiche Lorraine
Valmistusohje
Nypi voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Sekoita huolellisesti joukkoon vesi ja timjami.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen vuoan pohjalle ja reunalle, painele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa täyte.
Silppua purjo ja kuullota silppu rypsiöljyssä pehmeäksi. Silppua leikkele ohuiksi suikaleiksi.
Levitä purjo, fileesuikaleet ja raastetut juustot esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Vatkaa fraîche-kerma, kuohukerma ja munat kulhossa huolellisesti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada kermaseos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes täyte on kauniisti paistunut ja hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Tarjoa Quiche Lorrainen lisukkeena raikasta salaattia.