Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

  • Nypi voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Sekoita huolellisesti joukkoon vesi ja timjami.

  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen vuoan pohjalle ja reunalle, painele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa täyte.

  • Silppua purjo ja kuullota silppu rypsiöljyssä pehmeäksi. Silppua leikkele ohuiksi suikaleiksi.

  • Levitä purjo, fileesuikaleet ja raastetut juustot esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Vatkaa fraîche-kerma, kuohukerma ja munat kulhossa huolellisesti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Kaada kermaseos täytteen päälle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes täyte on kauniisti paistunut ja hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

  • Tarjoa Quiche Lorrainen lisukkeena raikasta salaattia.

Kokeile reseptejä