Raakamakkara cassoulet

Raakamakkara cassoulet

Kokonaisaika: 195 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

  • Laita liotetut pavut ja boquet garni kattilaan ja lisää päälle kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi anna poreilla noin 20 minuuttia, kunnes pavut alkavat pehmetä. Siivilöi pavut ja ota liemi talteen.

  • Ruskista makkaroihin pintaväri rypsiöljyssä ja siirrä sivuun. Freesaa vihannekset samalla pannulla, kunnes ne alkavat pehmenemään. Lisää mukaan tomaattipyree ja karamellisoi hetki. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehua niin, että viini on lähes haihtunut. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita mukaan pavut.

  • Paloittele savustettu possun niska reiluiksi paloiksi. Lado papuseos, puolitetut makkarat ja possun niska tasaisesti uunin kestävään pataan. Kaada päälle papujen keittolientä niin, että seos peittyy.

  • Kuumenna aikaisemmin käytetty paistinpannu keskilämmöllä ja lisää mukaan voita, leivän murut ja puolet hienonnetusta lehtipersiljasta. Paista leipämuruihin kullankeltainen väri.

  • Kuorruta pata leivänmuruilla tasaisesti ja siirrä koko komeus 150-asteiseen uuniin. Paista 2,5 tuntia. Tee cassoulen keskelle kolo lusikalla ja kaada koloon papujen keitinlientä niin, että pata saa extra-kosteutuksen. Peitä kolo ja paista vielä puoli tuntia, kunnes leipäkuorrutus on kauniin värinen ja rapea.

Kokeile reseptejä