Raakamakkarasämpylät

Raakamakkarasämpylät

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Lämmitä pannu kuumaksi keskilämmöllä. Purista raakamakkarat kuoristaan. Laita makkarat pannulle ja ruskista, noin kuusi minuuttia. Nosta sivuun.

  • Jätä makkaroista valuneet rasvat pannulle ja lisää voi. Kun voi on sulanut, kaada mukaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää lämmitetty maito. Mausta suolalla, pippurilla, savupaprikalla ja tulisella kastikkeella. Kypsennä kastiketta jatkuvasti vispilällä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  • Lisää lopuksi makkarat ja tarjoa biscuitsien ja rapeaksi paahdetun pekonin kanssa.

Southern Style Biscuits

  • Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Nypi sekaan voi niin, että saat aikaiseksi murumaisia nökäreitä (tai pyöräytä pari kertaa yleiskoneessa). Lisää piimä ja sekoita, ei liian voimakkaasti: taikina saa jäädä vähän karkeaksi.

  • Läväytä taikina jauhotetulle alustalle ja painele jauhotetuin käsi alustaa vasten. Taita keskeltä. Taittele pari-kolme kertaa, kunnes taikina on noin 4 cm paksua. Leikkaa taikinasta juomalasilla neljä sämpylää.

  • Paista 230-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, tai kunnes leipomusten pinta on kauniisti kullan ruskea.

Kokeile reseptejä