Rapeaa joulukinkkua, bearnaisea ja ranskanpottuja

Rapeaa joulukinkkua, bearnaisea ja ranskanpottuja

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Hienonna salotti ja murskaa valkosipuli veitsen lappeella. Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sipulit ja timjami. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Kaada neste korkeaan kapeapohjaiseen astiaan. Poimi timjaminoksat pois liemestä. Lisää joukkoon keltuaiset.

  • Kuumenna voi kiehuvaksi ja ”poraa” voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sauvasekoittimella. Mikäli kaikki menee kuten tarinoissa, kastike emulgoituu ihanan täyteläiseksi kastikkeeksi. Hienonna rakuuna ja lisää silppu kastikkeen joukkoon. Mausta sitruunamehulla, Tabascolla ja suolalla.

  • Paista ranskanpotut uunissa, airfryerissa tai fritissä kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla.

  • Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voi. Kun voi on sulanut, lisää pannulle kinkkuviipaleet, valkosipulinkynnet ja timjami. Paista vaahtoavassa voissa, kunnes kinkussa on rapea ja kauniisti paistunut pinta. Käännä kinkkuviipaleet ja paista toinen puoli. Valele kinkkuviipaleita vaahtoavalla voilla paistamisen aikana.

  • Tarjoa tämä bistrohenkinen joulun uusi hittikinkku bearnaisen, ranskanpottujen ja ranskalaisen siiderin kera.

Kokeile reseptejä