Rapeaksi paistettua ylikypsää porsaanniskaa ja kermaista pippurikastiketta

Rapeaksi paistettua ylikypsää porsaanniskaa ja kermaista pippurikastiketta

Kokonaisaika: 200 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

  • Hiero possun niskaan reilusti suolaa ja rouhittua mustapippuria. Aseta niska uunivuokaan.

  • Leikkaa sipuli ja valkosipulit kuorineen suuriksi paloiksi. Kiehauta vesi ja sipuli ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kaada kiehuva liemi sipuleineen uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa vähintään 3 tuntia, kunnes liha on mureaa ja pehmeää.

  • Jäähdytä liha liemessään, kunnes se on täysin jäähtynyt. (Mielellään yön yli)

  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Paahda pippureita paistinpannulla, kunnes pippurit alkavat tuoksumaan paahteisille. Lisää pannulle demi-glace ja Dijon-sinappi. Kiehauta hieman kokoon. Vatkaa joukkoon kermavaahto. Mausta kastike suolalla.

  • Viipaloi jäähtynyt liha noin 2 cm siivuiksi. Paista viipaleet vaahtoavassa voissa molemmin puolin, kunnes liha on kauniisti paistunut ja rapsakkapintainen. Mausta suoalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Tarjoa possupihvit pippurikastikkeen ja paistettujen kasvisten kera.

Kokeile reseptejä