Hollandaisekastike joulukinkulle
Joulukinkun ylimääräisen rasvan voi hyödyntää valmistamalla siitä herkullisen täyteläisen hollandaisen kinkun kaveriksi. Hollandaisekastike on klassikko, jonka valmistuksessa täytyy kuitenkin seurata ohjeita tarkasti.
Valmistusohje
(n. 20 min)Sulata kattilassa voi ja kinkun rasva.
Mittaa tehosekoittimeen keltuaiset ja vaalea balsamico.
Kytke tehosekoitin päälle ja anna pyöriä täydellä teholla. Kaada kupliva rasva ohuena nauhana joukkoon. Seos alkaa paksuuntua pikkuhiljaa ja keltuainen kypsyy.
Mausta sinapilla ja suolalla ja tarjoile kinkun kera.
Ainekset
(6-8 annosta)- 1,5 dl Rypsiporsas® Juhlakinkun kinkun sulanutta rasvaa
- 200 g voita
- 3 keltuaista
- 0,5dl vaaleaa balsamicoa
- 1rkl Dijon sinappia
- 1tl suolaa
