12 tuntia haudutettua porsaanniskaa, gremolataa ja paahdettua perunaa

12 tuntia haudutettua porsaanniskaa, gremolataa ja paahdettua perunaa

6 annosta   n. 12 h   Laktoositon Gluteeniton

Kaksitoista tuntia haudutettu porsaan kassler persilja-gremolatan ja paahdettujen perunoiden kera suorastaan sulaa suuhun. Pitkästä valmistusajastaan huolimatta tämä resepti on kuitenkin todella helppo valmistaa. HK on mukana Suomen Bocuse d’Or Academyn matkalla kaudella 2020-2021. Tämän kunniaksi Suomen Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen teki muutamia Rypsiporsas® -aiheisia reseptejä kotikeittiöissä laitettaviksi. Mikko kun laittaa niin hyvältä maittaa, takuulla.

Valmistusohje

(n. 12 h )

Liha:

Ruskista kassler pienessä määrässä rypsiöljyä paistinpannulla. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa ne neljään osaan. Aseta kassler vuokaan, lisää vesi, kasvikset, suola, mausteet sekä yrtit ja peitä vuoka foliolla. Lämmitä uuni 90-asteiseksi ja hauduta lihaa 12 tuntia. Kypsennyksen jälkeen jäähdytä lihaa hetki. Kuumenna paistinpannu. Paista niskaan kaunis paistopinta pienessä määrässä rypsiöljyä timjamin ja valkosipulin kera.

Persilja-gremolata:

Soseuta persilja, valkosipuli, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori sauvasekoittimella.
Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Paahdetut perunat:

Leikkaa perunat puoliksi ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää pellille varsiparsakaalit ja jatka paahtamista vielä 5 minuuttia. Leikkaa kevätsipuli ja sekoita gremolata sekä kevätsipuli perunoiden ja parsakaalin joukkoon. Leikkaa liha viipaleiksi ja nauti peruna-varsiparsakaalipaistoksen kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g

3 l vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 palsternakka
1 pnt timjamia
1 pnt persiljaa
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
4 rkl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Persilja-gremolata:

4 pnt lehtipersiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 sitruuna
1 valkosipulin kynsi
suolaa

Paahdetut perunat:

500 g varhaisperunaa tai muuta pientä perunaa esim. puikulaa
1 pnt kevätsipulia
1 pkt varsiparsakaalia
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä