Aasialainen lihamureke ja paahdettua varsiparsakaalia

Aasialainen lihamureke ja paahdettua varsiparsakaalia

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Klassikkoruoka lihamureke matkustaa tyyliltään tässä reseptissä Aasiaan. Aasialainen twisti tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen versioon. Voi olla, että et enää muunlaista lihamureketta teekään.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita kaikki murekkeen ainekset huolellisesti keskenään. Paista pannulla koepala ja lisää tarvittaessa suolaa. Muotoile massasta tiivis murekepötkylä ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään. Glaseeraa mureke kastikkeella ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Anna murekkeen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Viipaloi mureke.

Paahda varsiparsakaalit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä tai pariloi ne napakan kypsiksi. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa pannulle chiliviipaleet, sweet chili -kastike, seesamiöljy sekä hienonnettu korianteri. Sekoita ja tarjoile murekkeen lisukkeena.

Ainekset 

(6 annosta)

2 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g

2 kananmunaa
1 dl pankojauhoa
2 rkl gochujangia (korealainen chilitahna)
2 rkl soijaa
1 rkl seesamin siemeniä
4 valkosipulin kynttä raastettuna
2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä

Glaseerauskastike:

1 dl sweet chili -kastiketta
2 rkl soijaa
1 rkl seesamin siemeniä

Paahdetut varsiparsakaalit:

500 g varsiparsakaalia
1 punainen chili
2 tl seesamiöljyä
sweet chili -kastiketta
korianteria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä