Äijä uuniperunat

Äijä uuniperunat

annosta   n. 1 h 30 min 

HKPekonista2018 Reseptikilpailu järjestettiin HK Amerikan Pekonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Tämä Johanna Hakalan kehittämä resepti voitti yleisöäänestyksen.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Pese ja kuivaa perunat. Kääri perunat yksitellen folioon ja tee niihin muutamia reikiä. Laita perunat uuniin kypsymään 200 asteeseen noin tunniksi. 

Sillä aikaa, kun perunat on uunissa pilko pekoni sekä sipuli pieneksi ja paista pannulla. Kun perunat on kypsiä leikkaa perunan pitkältä sivulta suikale kuorta pois, että pääset kovertamaan sisällön pois. Koverra kaikki perunat ja laita perunakupit vuokaan.

Sekoita perunamassa sileäksi. Lisää ranskankerma, juustoraaste, pekoni-sipuliseos ja mausta. Täytä perunakupit massalla kukkuraksi. Lisää päälle vielä juustoraastetta ja laita uuniin. Kypsennä n. 5-10 min niin, että juusto saa hiukan väriä.

Ainekset 

( annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
4 Rosamunda perunaa
200 g ranskankermaa
2-3 dl juustoraastetta
1 sipuli
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta (oman maun mukaan)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.