Aladobi

Aladobi

annosta   n. 4 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Helpon aladobin eli lihahyytelön voit valmistaa juhlakinkun potkasta ja kinkun liemestä. Sen suolaisuutta voi itse säädellä lisäämällä vettä paistoliemeen. Mikäli lisäät vettä, muista lisätä yhtä desilitraa kohden yksi liivatelehti.

Valmistusohje

(n. 4 h 30 min)

Irrota potkasta lihat ja pilko lihat haluamasi kokoiseksi. Hienonna lehtipersilja ja viikuna. Sekoita lihan kanssa keskenään. Laita ainekset lientä lukuun ottamatta noin litran vetoiseen vuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lämmin liemi vuokaan siten, että ainekset peittyvät kokonaan. Laita vuoka jääkaappiin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia. Kumoa hyytynyt ja jäähtynyt aladobi ja leikkaa haluamallasi tavalla. Voit myös tehdä hyytelön suoraan lasipurkkiin josta sitä voi suoraan lusikoida esimerkiksi leivän päälle.

Kinkun paistoliemen saat parhaiten kerättyä talteen käyttämällä paistopussia.

Ainekset 

( annosta)
  • 400 g juhlakinkun potkaa kypsänä
  • 0.5 l kinkun paistolientä ilman rasvaa
  • 50 g kuivattua viikunaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.