Baby Back Ribs ja paprikainen bbq-kastike

Baby Back Ribs ja paprikainen bbq-kastike

2-4 annosta   n. 3 h 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Paprikainen bbq -soosi antaa uudenlaisen potkun näille luista tipahtaville ribseille. Ribsien valmistuksessa maltti on avainsana onnistumiseen, joten tähän ruokaan kannattaa varata hieman aikaa ja rutkasti rakkautta.

Valmistusohje

(n. 3 h 20 min)

Yhdistä haudutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Asettele ribsit syvään uunivuokaan tai pellille ja kaada kuuma liemi päälle niin, että lihat peittyvät lähes kokonaan. Laita päälle folio ja hauduta 150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Jäähdytä liemessään.

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mittaa loput bbq -kastikkeen ainekset kattilaan paahdettujen paprikoiden kanssa. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Surausta kastike sileäksi sauvasekoittimella.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Leikkaa jäähtyneet ribsit luiden väleistä. Paista ribsejä 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kauniin värisiä ja rapsakoita. Sivele rapeat ribsit paprika-bbq -kastikkeella ja tarjoa heti.

Ainekset 

(2-4 annosta)

2 pkt HK Rypsiporsas® Baby Back Ribs n. 500 g


Haudutusliemi:

6 valkosipulin kynttä viipaloituna
1 l lihalientä
2 punaista chiliä viipaloituna

Paprika bbq -kastike:

2 punaista paprikaa
1 prk tomaattimurskaa
1 dl omenamehua
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl ruokosokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl sipulijauhetta
1 rkl Worchester -kastiketta
suolaa maun mukaan

Mustapippuri-ruohosipulidippi:

1 dl majoneesia
1 dl kreikkalaista jogurttia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.