Baeckeoffe eli alsacelainen lihapata

Baeckeoffe eli alsacelainen lihapata

Tämä ranskalainen lihapata saa tuhdin makunsa mm. valkoviinistä ja katajanmarjoista. Valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, sillä lihojen on hyvä antaa marinoitua valkoviinin syleilyssä hyvän aikaa.

Baeckeoffe eli alsacelainen lihapata

Arvostele resepti
2 arvostelua
8-10 annosta | Valmistusaika: n. 4 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 pkt HK Karjalanpaisti juureksilla 1kg
  • 7.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl katajanmarjoja
  • 1 tl meiramia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl purjoa pilkottuna
  • 1 kpl sipulia pilkottuna
  • 4 kpl perunaa kuutioituna
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Lastu
  • 1 tl suolaa myllystä
  • 1 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset kulhoon suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Sekoita yhteen ja anna marinoitua jääkaapissa hetken tai jopa yön yli, jos ei kiire vaivaa.

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita liha ja kasvikset pataan ja lisää suola ja pippuri. Lisää tarvittaessa vettä niin, että ainekset peittyvät kokonaan.

Kypsennä uunissa noin 4 tuntia. Tarkista lopuksi suolan riittävyys.

Tarjoa vihreän salaatin, rapsakan maalaisleivän ja vieläkin rapsakamman valkoviinin kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.