Baijerilainen kaali-bratwurstikeitto

Baijerilainen kaali-bratwurstikeitto

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Nyt saksalaiset nahkahousut jalkaan ja kunnon baijerilainen ilta voi alkaa. Jos kyseisiä housuja ei taloudesta löydy, niin ei se ole niin justiinsa. Tämä soppa maistuu nimittäin nahkahousuilla ja ilman. Mikäli sopasta haluaa vielä ruokaisamman, voi mukaan laittaa muutaman potun lohkottuna.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Suikaloi kaali ja purjo. Silppua valkosipulin kynnet ja sellerin varret. Leikkaa makkarat ja pekoni paloiksi.
Paista kaalisuikaleet, purjo, valkosipuli, selleri ja kuminansiemenet voissa kauniin väriksi. Kippaa paistetut vihannekset kattilaan. Lisää kattilaan kanaliemi ja laakerinlehdet. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen.

Paista makkaroihin ja pekoniin kaunis väri pannulla lisää ne kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen puolisen tuntia, kunnes kaali on pehmeää. Mausta keitto suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla ja tarjoa ranskankerman ja vaalean leivän kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Nürnbergin Günther 230 g

1 pkt Amerikan Pekoni® Original 170 g
1/2 suippokaali
1 purjo
2 sellerin vartta
4 valkosipulin kynttä
1 l kanalientä
2 laakerinlehteä
1 rkl kuminansiemeniä
3 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä