BBQ-kastike kahdella tapaa

BBQ-kastike kahdella tapaa

Hyvä maustekastike viimeistelee grillatun lihan, eikä sen valmistamiseen aina tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Näistä kahdesta klassisen BBQ-kastikkeen variaatriosta on vaikea valita omaa suosikkia, sillä toinen on makean savuinen ja toinen raikkaan tulinen. Kokeile molempia!
Vinkki! Sivele BBQ-kastiketta lihan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai käytä pöytämausteena valmiiksi grillatulle lihalle.

BBQ-kastike kahdella tapaa

Arvostele resepti
4 arvostelua
Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

BBQ-kastike - makea ja savuinen

  • 2 dl ketsuppia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta tai HP-kastiketta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 rkl sinappia

BBQ-kastike - raikas ja tulinen

  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl ketsuppia
  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl sriracha-chilikastiketta tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl soijaa

Valmistusohje

BBQ-kastike - makea ja savuinen

Yhdistä kattilaan kaikki ainekset sinappia lukuun ottamatta ja keitä hiljalleen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon sinappi ja jäähdytä.

Vinkki: kokeile lisätä kastikkeeseen ½ tl nestemäistä savuaromia, niin saat erityisen savuisen makuisen kastikkeen.

BBQ-kastike - raikas ja tulinen

Yhdistä ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 30 min välillä sekoitellen. Jäähdytä.

Nauti kastike BBQ-kastike herkullisen grillihan kanssa. Kokeile esimerkiksi Viljaporsaan Spare Ribsejä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.