
BBQ-kastike kahdella tapaa
Hyvä maustekastike viimeistelee grillatun lihan, eikä sen valmistamiseen aina tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Näistä kahdesta klassisen BBQ-kastikkeen variaatriosta on vaikea valita omaa suosikkia, sillä toinen on makean savuinen ja toinen raikkaan tulinen. Kokeile molempia!
Vinkki! Sivele BBQ-kastiketta lihan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai käytä pöytämausteena valmiiksi grillatulle lihalle.
Valmistusohje
(n. 30 min)BBQ-kastike - makea ja savuinen
Yhdistä kattilaan kaikki ainekset sinappia lukuun ottamatta ja keitä hiljalleen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon sinappi ja jäähdytä.
Vinkki: kokeile lisätä kastikkeeseen ½ tl nestemäistä savuaromia, niin saat erityisen savuisen makuisen kastikkeen.
BBQ-kastike - raikas ja tulinen
Yhdistä ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 30 min välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Nauti kastike BBQ-kastike herkullisen grillihan kanssa. Kokeile esimerkiksi Viljaporsaan Spare Ribsejä.
Ainekset
( annosta)BBQ-kastike - makea ja savuinen
- 2 dl ketsuppia
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl vettä
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta tai HP-kastiketta
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl sinappia
BBQ-kastike - raikas ja tulinen
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl ketsuppia
- 2 dl vettä
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 0.5 dl sriracha-chilikastiketta tai muuta vahvaa chilikastiketta
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl soijaa
