
BBQ Ribs ja karpalo-coleslaw
Klassinen BBQ-kastike valmistuu helposti ja sopii mainiosti maustamaan herkulliset grilliribsit. Lisukkeena maistuu karpaloilla höystetty coleslaw-salaatti.
Valmistusohje
(n. 3 h 30 min)Yhdistä kaikki BBQ-kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Hiero suola ribseihin ja valele noin 1/3 kastikkeesta pinnalle. Laita ribsit voideltuun uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa 2-3 tuntia. Anna jäähtyä ja kaada pohjalla oleva liemi lopun grillauskastikkeen joukkoon.
Valmista karpalo-coleslaw. Sekoita kastikkeen kaikki raaka-aineet tasaiseksi sauvasekoittimella. Suikaloi tai raasta kaali, porkkana ja selleri. Sekoita joukkoon karpalot ja kastike. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Viimeistele kokonaisilla kuivatuilla karpaloilla hienonnetulla kevätsipulilla ennen tarjoilua.
Leikkaa jäähtyneet ribsit luiden väleistä paloiksi ja grillaa tummanruskeiksi kuumassa grillissä BBQ-kastikkeella valellen. Nauti lisukkeena karpalo-coleslawia.
Ainekset
(4-6 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan spare ribs n.2 kg
- 2 tl hienoa merisuolaa
BBQ-kastike
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl tummaa siirappia
- ½ dl fariinisokeria
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl soijakastiketta
- ½ punainen chili
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
- 0,5 tl savustettua paprikajauhetta
- mustapippuria
Karpalo-coleslaw
- 400g varhaiskaalia
- 100g porkkanaa
- pieni pala varsiselleriä
- ½ dl kuivattuja karpaloita
- pieni nippu kevätsipuleita
Coleslaw-kastike
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl vahvaa sinappia
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ dl kuivattuja karpaloita
