Bechamelkastike

Bechamelkastike

4-8 annosta   n. 20 min 

Bechamelkastike eli valkokastike on yksi peruskastikkeista, joita voi maustaa mielensä mukaan, jolloin se muuntautuu monenlaisten ruokien seuraksi. Bechamelkastiketta käytetään perinteisesti esimerkiksi lasagneen.

Valmistusohje

(n. 20 min)

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja ripottele joukkoon vehnäjauhot ja valkopippuri. Anna kiehua pari minuuttia, mutta älä ruskista. Kaada kuumennettu maito joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vispaten. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla.

Ainekset 

(4-8 annosta)
  • 30 g voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.