Bellmanin pannu

Bellmanin pannu

4 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Bellmanin pannu on pyttipannun kermainen serkku, joka legendan mukaan syntyi, kun ruotsalainen runoilija ja muusikko Carl Michael Bellman meni ja lorautti pyttipannuunsa kermaa. Kuten perinteiseen pyttipannuun, voi Bellmaninkin pannuun makkaran lisäksi laittaa vaikkapa edelliseltä päivältä jäänyttä paistettua possua tai ihan tätä varten hankittuja possusuikaleita.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Viipaloi makkarat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli ja viipaloi valkosipuli. Puolita tai leikkaa perunat peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Ruskista makkarat ja sipulit voissa. Lisää mukaan perunat ja jatka ruskistamista, kunnes perunatkin ovat saaneet hyvän värin. Lisää pannulle kerma ja Dijon-sinappi. Kiehauta ja anna pannun muhia, kunnes kerma on hieman paksuuntunut. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa Bellmanin pannu paistettujen kananmunien, etikkakurkkujen ja punajuurien kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Chef's Special Huberin Huilu 330 g

500 g keitettyjä ja jäähdytettyjä perunoita
2 dl kuohukermaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
voita paistamiseen

Lisäksi:

cocktailkurkkuja
punajuurikuutioita
paistettuja kananmunia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä