Bulgogi

Bulgogi

Ohuina siivuina nopeasti kypsennetty herkullisessa marinadissa mehevöitynyt naudanliha, bulgogi, lienee tunnetuimpia korealaisia ruokia maailmalla. Kirjaimellisesti käännettynä nimi tarkoittaa tulilihaa (bul = tuli, gogi = liha), vaikka ruokalaji ei erityisen tuliselta maistukaan. Nimi viittaakin valmistusmetodiin: alun perin liha kypsennettiin hiiligrillissä, nykyään yhä useammin pannulla.

Lihaksi bulgogiin käytetään yleensä naudan parempia paloja, joskus jopa possua.

Bulgogi

Arvostele resepti
8 arvostelua

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

500 g naudan ulkofileetä ohuina siivuina
2 kevätsipulia muutaman sentin siivuina, kylmässä vedessä

Marinadi:
6 rkl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
2 rkl miriniä (tai sojua eli paikallista riisiviinaa)
4 rkl ananasmehua
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 cm:n pala inkivääriä raastettuna
2 rkl seesamiöljyä
2 tl seesaminsiemeniä
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha vastasyin ohuiksi siivuiksi, 6-7 mm. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon kevätsipuli ja lihasiivut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua pari tuntia.

Lämmitä pannu erittäin kuumaksi ja lisää lihat. Varo polttamasta. Paista kunnes liha on hieman karamellisoitunut, pari minuuttia per puoli. Kaada lopuksi jäljelle jäänyt marinadi pannulle ja kypsennä nopeasti, 30-60 sekuntia. Käytä kastikkeena. Tarjoa riisin kanssa.

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.