
Bulgogi joulukinkusta
Joulukinkun rippeistä on moneksi. Kuten vaikkapa tähän aasialaisuutta henkivään bulgogiin, johon joulukinkku on oivallinen raaka-aine. Vinkkinä mainittakoon, että ei haittaa, vaikka rippeitä jäisi enempikin. Sen verran mainiosta herkusta on kyse. Kastiketta kannattaa vain valmistaa kerralla isompi satsi.
Valmistusohje
(n. 30 min)Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri. Freesaa valkosipuli ja inkivääri seesamiöljyssä pehmeiksi. Lisää mukaan sokeri, soija, riisiviinietikka, gochujang sekä omenamehu. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Viipaloi kinkusta pieniä paloja. Paista kinkkuviipaleisiin / rippeisiin kaunis ja rapea pinta paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää pannulle bulgogi-kastike ja seesaminsiemenet ja karamellisoi kinkkupalat, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Tarjoa joulukinkku-bulgogi riisin kera.
Ainekset
(2-4 annosta)400 g joulukinkusta leikattuja viipaleita / rippeitä
Bulgogi-kastike:
3 rkl tummaa seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä
3 cm inkivääriä
2 rkl sokeria
½ rkl gochujangia
2 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 dl omenamehua
1 ½ rkl seesaminsiemeniä
