Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia
Bulgogi on ikiaikainen korealainen liharuoka ja epäilemättä tunnetuimpia sikäläisiä ruokia länsimaissa. Nopealla bulgogilla virittäydyt näppärästi korealaiseen tunnelmaan.
Valmistusohje
(n. 30 min)Suikaloi kaali, porkkana sekä paksoi ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili ja sekoita kaikki vihannekset keskenään.
Sekoita kaikki dressingin ainekset keskenään ja sekoita vihannesten joukkoon. Jätä maustumaan jääkaappiin.
Paista suikaleet nopeasti kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon bulgogi-kastike. Tarjoa korealaisen kaalisalaatin kanssa.
Ainekset
(2-3 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g
5 rkl valmista bulgogi-kastiketta
150 g porkkanaa kuorittuna
300 g suippokaalia
2 paksoita
1 punainen chili
ripaus suolaa
Dressing:
180 g majoneesia
40 g tahinia
15 g paahdettuja seesaminsiemeniä
30 g sitruunamehua
25 g miriniä
