Caesarsalaatti

Caesarsalaatti

4 annosta   n. 45 min 

Klassinen caesarsalaatti sopii sellaisenaan vaikkapa liharuokien lisukkeeksi tai esimerkiksi pekonimuruilla tai lihasipseillä höystettynä ruokaisaksi lounassalaatiksi. Itse tehdyt leipäkrutongit antavat salaatille ihanaa rapeutta ja rustiikkia ilmettä.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Valmista ensin krutongit. Revi leipäviipaleet pieniksi paloiksi ja pyörittele voisulassa. Paahda pannulla tai 175-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes krutongit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Jatka valmistamalla kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella korkeareunaisessa astiassa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa lehdet. Leikkaa suurimmat lehdet pienemmiksi.

Yhdistä kastike ja salaatinlehdet kulhoon ja vuole parmesanista lastuja salaatin päälle kuorimaveitsellä.

Caesar-salaattiin saat lisää makua ja rakennetta murskaamalla joukkoon Lihasipsejä.

Ainekset 

(4 annosta)

1 puska romaine -salaattia
4 viipaletta paahtoleipää
1 dl parmesaania lastuina
suolaa
rouhittua mustapippuria

Caesar-kastike:

1 dl majoneesia, esim Hellmann´s real
2 kpl anjovisfileetä (pientä)
2 rkl sitruunan mehu
2 tl Worchester -kastiketta
1 tl karkeaa dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynttä
rouhittua mustapippuria

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä