Caesarsalaatti

Caesarsalaatti

4 annosta   n. 45 min 

Klassinen caesarsalaatti sopii sellaisenaan vaikkapa liharuokien lisukkeeksi tai esimerkiksi pekonimuruilla tai lihasipseillä höystettynä ruokaisaksi lounassalaatiksi. Itse tehdyt leipäkrutongit antavat salaatille ihanaa rapeutta ja rustiikkia ilmettä.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Valmista ensin krutongit. Revi leipäviipaleet pieniksi paloiksi ja pyörittele voisulassa. Paahda pannulla tai 175-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes krutongit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Jatka valmistamalla kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimella korkeareunaisessa astiassa. Lisää öljy pienissä erissä kokoajan sekoittaen.

Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa lehdet. Leikkaa suurimmat lehdet pienemmiksi.

Yhdistä kastike ja salaatinlehdet kulhoon ja vuole parmesanista lastuja salaatin päälle kuorimaveitsellä.

Caesar-salaattiin saat lisää makua ja rakennetta murskaamalla joukkoon Lihasipsejä.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kpl romainesalaattia
  • 50 g parmesanjuustoa

Krutongit

  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • 20 g voita sulatettuna

Kastike

  • 2 kpl anjovisfileetä
  • 0.5 kpl sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl sitruunan mehu
  • 1 kpl keltuaista
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl parmesanjuustoa raasteena
  • 1 dl rypsiöljyä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.