Carnitas joulukinkusta

Carnitas joulukinkusta

4 annosta   n. 25 min  Laktoositon Gluteeniton

Oliko 12 kilon kinkku hieman liikaa teidän kaksihenkiselle taloudelle? Noh, kinkun rippeistä jalostuu mitä hienoimpia ”hävikki”ruokia. Ehdottomasti yksi parhaista on meksikolaishenkinen carnitas. Lataa carnitas pehmeälle maissitacolle, päälle sitruuna-aiolia ja tuoretta korianteria ja perinteinen joulukinkku on enää muisto vain.

Valmistusohje

(n. 25 min)

Riko kananmuna kapeapohjaiseen korkeareunaiseen astiaan. Lisää mukaan siiderietikka, Dijon, valkosipuli ja suola. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja aloita soseuttamaan. Ala lisäämään rypsiöljyä samalla soseuttaen. Kun kastike alkaa emulgoitumaan, rupea nostamaan sauvasekoitinta sitä mukaa ylöspäin, kunnes kaikki öljy on kaadettu mukaan ja kastike on kokonaan emulgoitunut majoneesiksi. Mausta lopuksi sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella.

Revi kinkun jämät pulled porkiksi. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kinkku-pulled rypsiöljyssä kauniin väriseksi. Lisää joukkoon chipotle-BBQ-kastike sekä kuivamausteet. Jatka freesaamista muutama minuutti.

Lisää joukkoon appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Silppua korianteri ja lisää silppu mukaan. Kuumenna tacoletut.

Kokoa tacot ja tarjoa limelohkojen sekä lime-aiolin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

400 g joulukinkun rippeitä
1 ruukku korianteria
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 tl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1/3 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl chipotle-BBQ-kastiketta

Sitruuna-aioli:

1 kananmuna
1 rkl siiderietikkaa
½ rkl Dijon-sinappia
2 valkosipulin kynttä
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 limen mehu ja raastettu kuori

Lisäksi:

maissitacolettuja
rypsiöljyä
1 lime

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä