Carpaccio

Carpaccio

4-6 annosta   n. 1 h 15 min  Gluteeniton

Carpaccio on herkullinen, naudanlihasta valmistettava klassikkoruoka, joka on näyttävää tarjoiltavaa esimerkiksi alkupalana tai kevyenä ateriana erilaisten lisukkeiden kera. Tässä reseptissä carpaccio kruunataan täyteläisellä parmesaanikastikkeella.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Kuivaa lihan pinta huolella ja halkaise pituussuunnassa. Kääri puolikkaat kelmun avulla tiiviiksi pötköiksi ja laita ne tunniksi pakastimeen kohmettumaan.

Valmista parmesan-dressing lihan kohmettuessa. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan suorareunaiseen astiaan, esimerkiksi isoon lasiin. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta pikkuhiljaa, näin seos muuttuu majoneesimaiseksi. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vedellä tai omenamehulla.

Ota pötköt yksi kerrallaan pakastimesta ja leikkaa poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Pursota parmesan-dressingiä ohuelti lihan päälle ja koristele rucolalla.

Ainekset 

(4-6 annosta)

Parmesan-dressing

  • 1 dl parmesanjuustoa (raasteena)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1.5 dl rypsiöljyä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.