Char Siew -Rypsiporsas® Hong Kong style

Char Siew -Rypsiporsas® Hong Kong style

Rypsiporsas®-Char Siew on kiinalainen klassikkoruoka, johon yhtä oikeaa ohjetta/tapaa/metodia valmistaa ei ole olemassakaan, ja maustaminen vaihtelee kokin mukaan. Tosin viismaustetta pitää olla aina mukana.
Char siew -possuun voi toki käyttää myös possunkylkeä, mutta kaikkein vaivattominta on kassler. Sotke marinadi, täräytä lihan kanssa kulhoon/pussiin ja marinoi mahdollisimman kauan niin, että maut syvenevät. Sitten pari tuntia uunia ja se on siinä.

Char Siew -Rypsiporsas® Hong Kong style

Arvostele resepti
1 arvostelu
10 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Marinadi:

6 rkl hunajaa
2 rkl ruskeaa sokeria
1 dl hoisin-kastiketta
3 rkl kevyttä soijakastiketta
1,5 tl kiinalaista viismaustetta
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
(2 tl punaista elintarvikeväriä)

Liha:

2 kpl HK Rypsiporsas® kassleria (n. 900 g per pala)
3 rkl hunajaa

Valmistusohje

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Yhdistä lihat ja marinadi. Peitä kannella tai laita pussiin ja marinoi jääkaapissa yön yli tai, jos haluat vieläkin enemmän makua, vuorokauden tai kaksi.

Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Valuta lihat marinadista. Älä heitä marinadia pois. Laita lihat uuniastiaan ja paahda 45 minuuttia.
Lihan kypsyessä kaada marinadi paistinpannulle ja lisää 3 rkl hunajaa. Kuumenna, kunnes marinadi on siirappimaista, muutama minuutti.

Nosta liha uunista ja valele se kauttaaltaan marinadilla. Käännä ja paista uunissa 30 minuuttia.
Nosta liha taas uunista ja valele marinadilla. Käännä ja paista toiset 30 minuuttia.

Nosta liha jälleen uunista ja penslaa pintaan viimeiset marinadit. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes lihan pinta alkaa olla kauniisti karamellisoitunut ja tahmea.

Anna vetäytyä ennen leikkaamista noin viisitoista minuuttia. Tarjoa riisin ja höyrytettyjen vihannesten kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.