
Chicago dog
Tämän hodarin sydämenä sykkii useita palkintoja kahminut HK Maakarit® Livornon Luigi raakamakkara. Kurkkurelissin makeus, amerikkalaisen sinapin hapokkuus ja pinnalle ripoteltu itse tehty sellerisuola tekevät tästä hot dogista perijenkkiläisen makuelämyksen.
Valmistusohje
(n. 30 min)Kuivata sellerinlehdet 100-asteisessa uunissa, kunnes lehdet ovat rapsakan kuivia. Hiero kuivatut sellerinlehdet suolan sekaan morttelissa. Käytä tavallisen suolan tapaan.
Paista Livornon Luigit kypsiksi paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa.
Puolita tomaatti ja viipaloi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Laita paistettu nakki kuuman sämpylän pohjalle ja päälle kurkkurelissiä ja amerikkalaista sinappia. Ripottele pinnalle vielä sellerisuolaa ja herkku on valmis.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Maakarit® Raakamakkara Livornon Luigi 280 g
1 tomaatti
4 tl amerikkalaista sinappia
4 rkl makeaa kurkkurelissiä
Sellerisuola:
½ dl sellerinlehtiä
1 dl hienoa merisuolaa
