Chili con carne joulukinkusta

Chili con carne joulukinkusta

4 annosta   n. 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Joulun jälkeen maistuu taas arkisempi ja helposti valmistuva ruoka. Kinkun tähteet sopivat hyvin monenlaisiin arkiruokiin, kuten tähän herkulliseen chili con carneen.

Valmistusohje

(n. 20 min)

Freesaa kuivamausteita rypsiöljyssä kuumalla pannulla, jotta niiden maku irtoaa. Hienonna kinkku veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää ne pannulle. Lisää sipuli ja valkosipulit ja jatka vielä hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää vielä kaakaojauhe. Anna hautua noin 10 minuuttia ja lisää pavut joukkoon. Kuumenna uudelleen ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi nachojen tai riisin kanssa tai tortillan täytteenä.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 400g kypsää HK Rypsiporsas® Juhlakinkkua 
  • rypsiöljyä 
  • 1 tl kuivattua oreganoa 
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa 
  • 1 tl chilijauhetta 
  • ¼ tl kanelijauhetta 
  • 1 sipuli hienonnettuna 
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
  • 400g tomaattimurskaa 
  • ½ tl tummaa kaakaojauhetta 
  • 1 pieni purkki kidneypapuja valutettuna 
  • suolaa ja mustapippuria myllystä 
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.