Chili con carne

Chili con carne

6 annosta   n. 3 h 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Kun chili con carnelle antaa aikaa ja rakkautta, syntyy todellinen kylmien talvipäivien makupommi. Vaikea keksiä raaka-aineeksi mitään parempaa kuin HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa.

Valmistusohje

(n. 3 h 20 min)

Paista jauhelihaan hyvä väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon mausteet, chili, sipuli ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää mukaan tomaattipyree. Tässä kohtaa huomio. Anna tomaattipyreen hetki ruskistua, jolloin pyree hieman karamellisoituu ja sen maku syvenee.

Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja anna hiljalleen pulputtaa kannen alla välillä sekoitellen noin 3 tuntia. Tarpeen vaatiessa voit välillä lisätä hieman vettä. Lisää lopuksi mukaan valutetut ja huuhdellut kidneypavut ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia.

Tarjoa chili con carne keitetyn riisin tai tacojen sekä tuoreen korianterin ja ranskankerman kera.

Ainekset 

(6 annosta)

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua Naudan rintaa

4 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa + 1 prk vettä
1 prk kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
2 rkl juustokuminaa eli jeeraa
½ dl chipotlekastikettta
1 rkl savupaprikajauhetta
4 tl jauhettua korianteria
8 kynttä valkosipulia hienonnettuna
2 sipulia kuutioituna
1 iso punainen chili hienonnettuna
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.