Chili Dog

Chili Dog

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Vaikka perinteiseen chili dogin kastikkeeseen tuleekin naudan jauhelihaa, niin jenkkien vihan uhallakin tässä reseptissä lihan virkaa toimittavat naudan chilisuikaleet. Ja miksipä eivät toimittaisi. Maku nimittäin on täyttä terästä. Vinkki: näitä hodareita popsiessa ei kannata pitää valkoista paitaa päällä!

Valmistusohje

(n. 40 min)

Paista suikaleisiin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon mausteet, sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää mukaan tomaattipyree ja chipotletahna. Tässä kohtaa huomio. Anna tomaattipyreen hetki ruskistua, jolloin pyree hieman karamellisoituu ja sen maku syvenee.

Lisää mukaan tomaattimurska. Kiehauta ja anna hiljalleen pulputtaa kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Tarpeen vaatiessa voit välillä lisätä hieman vettä. Mausta suolalla. Kastike saa olla rakenteeltaan melko sakeaa, niin se pysyy helpommin hodarin päällä.

Höyrytä nakit ja lämmitä sämpylät. Kokoa hodarit ja nauti. Amerikkalaisen hodarietiketin mukaan nakki on hodarissa aina pohjimmaisena, muuten järjestyksellä ei ole väliä.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Angelan Frankfurtteri 250 g

4 isoa hodarisämpylää
1 hopeasipuli silputtuna

Naudanliha-chili:

1 pkt HK Naudan ohut sisäpaistisuikale
4 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl chipotletahnaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl jauhettua korianteria
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 sipuli kuutioituna
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:

amerikkalaista sinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä