Chimichurri-leivät

Chimichurri-leivät

6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Maidoton

Grillattu naudan entrecôte tarjoillaan patonkiviipaleiden päällä, argentiinalaisen yrttikastikkeen eli chimichurrin kera. Lähde makumatkalle Argentiinaan ja kokeile!

Valmistusohje

(n. 3 h )

Mittaa kaikki chimichurrin ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Surauta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat ja hajoavat kunnolla, mutta älä soseuta. Siirrä kastike kannelliseen astiaan ja anna maustua jääkaapissa, mielellään yön yli.

Laita huoneenlämpöinen liha grilliin ja penslaa chimichurri-kastikkeella. Grillaa haluamaasi kypsyyteen välillä kastikkeella valellen.

Anna grillatun lihan vetäytyä vartti ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa liha grillattujen patonkiviipaleiden päällä ja pirskottele päälle reippaasti chimichurria.

 

Ainekset 

(6 annosta)

Chimichurri

  • 2 dl lehtipersiljaa
  • 5 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl chililastuja tai -jauhetta
  • 3 rkl tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
  • 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl sitruunamehua
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.