Chipotle rub possunfileetä, grillattua kevätsipulia ja chili-korianterimaustevoita

Chipotle rub possunfileetä, grillattua kevätsipulia ja chili-korianterimaustevoita

4 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Savuisen chipotlen mieto polte sopii grillattaville possun fileepihveille täydellisesti. Chilillä ja korianterilla maustettu maustevoi sopii yleisesti grillipöytään, mutta erityisen hyvin se sopii tähän ruokaan.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Hienonna yrttikastikkeen yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä grillattavien lihojen ja kasvisten penslaukseen grillauksen aikana.

Sekoita maustevoin ainekset huolellisesti. Kääri voi kelmuun ja pyöritä tasaiseksi pötköksi. Jäähdytä.

Ota liha huoneen lämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes liha on mehevän kypsää. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Grillaa kevätsipulit kokonaisina ja penslaa sipuleiden pintaa grillauksen aikana yrttikastikkeella. Mausta suolalla.

Tarjoa fileepihvit grillattujen kevätsipuleiden ja maustevoin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

2 pkt HK Viljaporsaan chipotle-lime rub fileepihvi 200 g

1 nippu kevätsipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 kpl salottisipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria

Chili-korianterimaustevoi:

150 g huoneenlämpöistä voita
½ kpl punainen chili hienonnettuna
2 rkl hienonnettua korianteria
1 tl jauhettu korianterinsiemen

Helppo yrttikastike grillaukseen:

½ ruukkua lehtipersiljaa
½ ruukkua korianteria
½ ruukkua rakuunaa
1 ½ dl rypsiöljyä
½ kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä