Coney island hot dog

Coney island hot dog

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Huippukokkikin tarvitsee aika ajoin (itse asiassa aika useinkin) oikein kunnon sormia ja paidan etumusta sotkevaa evästä. Tämän reseptin on loihtinut Johan Kurkela, joka edustaa Suomea Lyonissa tammikuussa 2023 järjestettävässä maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa. Coney Island hodari täytetään nakin lisäksi tymäkällä jauhelihakastikkeella ja raa’alla makealla sipulilla.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Hienonna sipuli veitsellä kuutioiksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle voi. Ruskista sipulikuutiot ja jauheliha voissa. Lisää joukkoon kuivamausteet ja paista vielä hetki. Raasta mukaan valkosipulinkynnet. Lisää mukaan ketsuppi ja vesi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä puoli tuntia tai kunnes kastike suurustuu. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ohenna halutessasi tilkalla vettä.

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Hienonna sipuli veitsellä kuutioiksi. Keitä kattilassa puoli litraa vettä. Ota kattila pois liedeltä ja laita nakit veteen kuumenemaan. Lämmitä hot dog -sämpylöitä uunissa noin 2-3 minuuttia.

Avaa sämpylät, täytä nakilla ja peitä nakki jauhelihakastikkeella. Pursota sämpylän sisään keltaista sinappia ja ripottele päälle sipulikuutioita. Nauti.

Ainekset 

(4 annosta)

4 kpl HK Aitonakki™ 420 g

4 kpl Vaasan hot dog -sämpylöitä

Jauhelihakastike:

400 g HK Naudan Jauheliha 17 %
1 kpl makeita sipuleita
2 dl vettä
0,5 dl ketsuppia
2 rkl voita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl cayennepippuria

Viimeistely:

1 kpl makeita sipuleita
amerikkalaista sinappia (French's)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä