Corndog

Corndog

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Corndogit ovat tuttua ruokaa ison meren takana Ameriikoissa, ja varsinkin sikäläisissä urheilutapahtumissa. Jotain tämän hodarin alalajin suosiosta kertoo se, että sille on järjestetty oma kansallinen merkkipäiväkin Yhdysvalloissa.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää mukaan kananmuna, maito ja rypsiöljy. Sekoita sileäksi taikinaksi. Taikinan tulee olla melko paksua, että se tarttuu hyvin nakin pintaan. Kaada taikina korkeareunaiseen lasiin.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Seuraa lämpötilaa, ettei se pääse kohoamaan liian korkeaksi.

Tökkää nakkeihin cocktailtikut niin, että tikku kulkee nakin sisällä päästä päähän. Dippaa nakkivartaat taikinaan ja frittaa välittömästi noin 3 minuuttia välillä varrasta käännellen, kunnes taikina on paistunut kauniin kullanruskeaksi. Aseta paistetut corndogit talouspaperin päälle kuivahtamaan ja pidä lämpöisinä, kunnes kaikki on paistettu.

Tarjoa corndogit ketsupin ja amerikkalaisen sinapin kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Popsi Pikkuprinssi® 1 kg


Taikina:

2 dl vehnäjauhoa
1 ½ dl maissijauhoa
2 tl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Lisäksi:

ketsuppia
amerikkalaista sinappia esim. French's
2 l friteerausöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä