Crackling pork joulukinkku

Crackling pork joulukinkku

10 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Kinkun kamara on tänä jouluna paras asia kinkussa. Rapeaksi paistettu kamara kinkun päällä on makunystyröitä kutkutteleva gourmet-herkku, jota ei kannata sivuuttaa. Ole nopea, sillä tätä rapeaa herkkua ei riitä jokaiselle!

Valmistusohje

(n. 3 h )

Poista kinkusta verkko. Kuivaa kamara huolellisesti. Säädä mattopuukon terä noin 3 mm esiin. Vedä kamaraan viiltoja noin puolen sentin välein niin, ettei terä mene kuitenkaan kamaran läpi. Hiero kamaraan rypsiöljyä ja suolaa. Nämä edesauttavat kauniin cracklingin muodostumisessa. Kuumenna kiertoilmauuni 240 asteeseen. Laita kinkku ritilälle ja uunipelti ritilän alle. Lorauta pellille vettä.  Paista kinkkua noin 30 minuuttia, jolloin kamara rapeutuu ja alkaa ”kuplimaan”. Kun kamara on kauniisti rapeutunut, alenna uunin lämpö 100 asteeseen ja laita kinkkuun mittari. Jatka paistamista, kunnes kinkku on 75-asteinen.

Huom! Kannattaa huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta, sillä paiston alkuvaiheessa uunista voi pöllähtää melko sankka savupilvi huoneistoon. Tästä kyllä selviää, kun hieman raottaa ovea paiston alkuvaiheessa, eikä turhaan availe uunin luukkua.

Ainekset 

(10 annosta)

1 kpl HK Viljaporsaan Gourmet kinkku n.2,5 kg

suolaa
rypsiöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä