Croque madame

Croque madame

4 annosta   n. 40 min 

Croque madame on klassinen ja tuhti ranskalaisissa baareissa ja kahviloissa tarjoiltava leipä. Ranskassa leipä tarjoillaan usein ranskanpottujen ja patongin kera, mikä tekee tästä sellaisen mahan täyttäjän, ettei heti seuraavassa kadun kulmassa tarvitse olla evästä etsimässä.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Aloita valmistamalla bechamel. Sulata voi keskilämmöllä kasarissa tai kattilassa. Lisää mukaan vehnäjauho ja sekoittele hetken aikaa. Vatkaa joukkoon maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, dijonilla ja muskottipähkinällä. Hauduttele muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

Voitele leipien pohjat bechamel-kastikkeella. Ripottele päälle raastettua emmentaalia. Lisää juuston päällä leikkeleitä (määrä oman maun mukaan). Laita kannet leipien päälle. Kuorruta leivät bechamel-kastikkeella ja juustoraasteella ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kuorrute on kauniisti paistunut.

Paista kananmunat pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta suolalla ja aseta munat leipien päälle. Tarjoa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofilee 180 g

8 viipaletta hapanjuurileipää
1 dl raastettua emmentaalia
4 kananmunaa

Bechamel:

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
suolaa
ripaus muskottipähkinää
1 tl Dijon-sinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä