Erilainen voileipäkakku

Erilainen voileipäkakku

6-8 annosta   n. 1 h 30 min 

Voileipäkakun valmistamisen ei tarvitse olla työlästä! Kuivakakun näköinen, mutta sisältä ihanan mehevä kakku syntyy helposti vaikka valmiista pakastetaikinasta.

Valmistusohje

(n. 1 h 30 min)

Sekoita ensin täytteen ainekset kulhossa.

Kaulitse sulatettu piirakkapohja ohueksi ja nosta se (ø n.18cm) kuivakakkuvuoan päälle. Painele taikina tiiviisti vuoan pintaan ja jätä taikinaa reilusti vuoan reunojen yli. Lusikoi täyte vuokaan ja käännä taikinan reunat yhteen. Sulje taikinan sauma tiiviisti nipistämällä. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

 

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa ja lisää vettä, kunnes seos on notkean juoksevaa. Siirrä seos pursotuspussiin ja pursota kuorrute kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi rouhituilla pippureilla ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset 

(6-8 annosta)
  • 380 g piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 150 g HK Saunapalvikinkku suikaloituna
  • 150 g paprikaa kuutioina
  • 100 g juustoraastetta
  • 100 g purjoa suikaloituna ja kuullotettuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 0.5 tl suolaa

Kuorrute

  • 200 g valkosipuli-tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kpl sitruunan kuori raastettuna
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 rkl vettä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.