Erilainen voileipäkakku

Erilainen voileipäkakku

Voileipäkakun valmistamisen ei tarvitse olla työlästä! Kuivakakun näköinen, mutta sisältä ihanan mehevä kakku syntyy helposti vaikka valmiista pakastetaikinasta.

Erilainen voileipäkakku

Arvostele resepti
4 arvostelua
6-8 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 380 g piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 150 g HK Saunapalvikinkku suikaloituna
  • 150 g paprikaa kuutioina
  • 100 g juustoraastetta
  • 100 g purjoa suikaloituna ja kuullotettuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 0.5 tl suolaa

Kuorrute

  • 200 g valkosipuli-tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kpl sitruunan kuori raastettuna
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

Sekoita ensin täytteen ainekset kulhossa.

Kaulitse sulatettu piirakkapohja ohueksi ja nosta se (ø n.18cm) kuivakakkuvuoan päälle. Painele taikina tiiviisti vuoan pintaan ja jätä taikinaa reilusti vuoan reunojen yli. Lusikoi täyte vuokaan ja käännä taikinan reunat yhteen. Sulje taikinan sauma tiiviisti nipistämällä. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

 

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa ja lisää vettä, kunnes seos on notkean juoksevaa. Siirrä seos pursotuspussiin ja pursota kuorrute kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi rouhituilla pippureilla ja tuoreilla yrteillä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.