French Dip Sandwich

French Dip Sandwich

8 annosta   n. 3 h  

Nimestään huolimatta amerikkalainen herkku, joka maistuu kaikille murean paahtopaistin ystäville. Jos lihasta irtoaa kypsennettäessä lientä, muista hyödyntää se lihaliemen valmistuksessa!

Valmistusohje

(n. 3 h )

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja ruskista liha pannulla rypsiöljyssä. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan ja työnnä lihalämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folion sisään vetäytymään puoleksi tunniksi.

Aloita liemen valmistus sulattamalla voi pannulla. Paista sipulisuikaleet reilun ruskeiksi voissa ja lisää joukkoon valkosipuli, etikka ja sokeri. Pyörittele seosta pannulla vielä pari minuuttia ja lisää joukkoon demi glace sekä vesi. Anna hautua hiljalleen 30 minuuttia. Siivilöi sipuliseos erilleen liemestä.

Viipaloi levännyt paisti niin ohuiksi viipaleiksi kuin suinkin pystyt. Halkaise sämpylät ja paahda ne kevyesti 225-asteisessa uunissa leikkuupuoli ylöspäin noin 3-4 minuuttia. Asettele sämpylöiden pohjaosille paistiviipaleita ja sipuliseosta. Viimeistele vielä juustoviipaleilla ja aseta sämpylöiden kansiosat päälle. Dippaa sämpylöitä kuumaan lihaliemeen ja haukkaa!

Ainekset 

(8 annosta)

Lihaliemi

  • 2 rkl voita
  • 3 kpl sipulia suikaleina
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 0.5 dl tummaa balsamicoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 prk HK Demi-glace kastikepohja
  • 2 dl vettä

Lisäksi

  • 8 viipaletta Emmental-juustoa
  • 8 kpl pitkiä sämpylöitä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.