Friteerattu pekoni ja sitruunabechamel

Friteerattu pekoni ja sitruunabechamel

2 annosta   n. 40 min 

"Chicen fried bacon" eli friteerattu pekoni on tuhtia naposteltavaa, joka tarjoillaan raikkaan sitruunabechamel-kastikkeeseen tai vaikkapa majoneesiin dipattuna.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Valmista ensin kastike ja anna sen jäähtyä pekonien valmistamisen ajan. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja ripottele joukkoon vehnäjauhot ja valkopippuri. Anna kiehua pari minuuttia, mutta älä ruskista. Kaada kuumennettu maito joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vispaten. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla ja sitruunalla.

Riko kananmuna kulhoon, lisää joukkoon maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Kuumenna öljy kattilassa n. 180-asteiseksi. Pyörittele muutama pekoniviipale kerrallaan vehnäjauhoissa ja sen jälkeen munamaidossa. Pyörittele vielä uudelleen vehnäjauhoissa ja taas munamaidossa. Uppopaista pekoniviipaleet muutama kerrallaan n. 2 minuuttia, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Dippaile paksuun bechamelkastikkeeseen ja nauti hyvästä elämästä.

Vinkki! Jos haluat erityisen rapeita pekoneita, kypsennä viipaleet uunissa tai pannulla ennen uppopaistamista.

Ainekset 

(2 annosta)
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original tai 1 pkt HK Englannin Pekoni™
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Sitruunabechamel

  • 30 g voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.