Frittikinkku ja punajuuriblinejä

Frittikinkku ja punajuuriblinejä

4-6 annosta   n. 3 h   Laktoositon

Tämän joulun rapein paketti on pankojauhoilla paneroitu ja pinnalta äärimmäisen rapeaksi fritattu HK Rypsiporsas® uunivalmis pieni juhlakinkku. Toimii erityisen hyvin pienissä talouksissa, johon perinteinen juhlakinkku on liian suuri.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Paista kinkku pakkauksessaan haluamaasi kypsyyteen ja anna jäähtyä puolisen tuntia.
Sekoita pienessä kulhossa sinappi ja keltuainen. Pyörittele kinkku seoksessa ja ja sen jälkeen pankojauhoissa kauttaaltaan. Painele vielä joka puolelta, että pankojauhot tarttuvat hyvin kinkun pintaan.


Kaada öljy vetoisuudeltaan neljän litran kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Upota kinkku reikäkauhalla varovasti rasvaan ja paista noin 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta kinkku hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enin öljy valuu pois. Tarjoa lämpimänä punajuuriblinien sekä pottuvoin kera.

Punajuuriblinit:

Sekoita maito sekä jauhot punajuuri-vuohenjuustomassan joukkoon ja anna saostua 30 minuuttia. Lisää keltuaiset ja nostele sekaan vaahdotettu valkuainen. Paista blinit lettupannulla kirkastetussa voissa rapeiksi.

 

 

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 kpl HK Rypsiporsas® uunivalmis pieni juhlakinkku (noin 1,2kg)
3 rkl Dijon sinappia
1 keltuainen
100 g pankojauhoja
2 l syväpaisto, - tai rypsiöljyä

Punajuuri blini:

300 g HK Bistro Punajuuri-vuohenjuustopaistos
1 dl täysmaitoa
0,5 dl tattarijauhoa
0,5 dl vehnäjauhoa
2 keltuaista
2 valkuaista vaahdotettuna
1 tl suola

Kirkastettua voita paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.