Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

4 annosta   n. 35 min  Laktoositon Gluteeniton

Mikäli aikeissa on viettää hyvien ystävien kesken perinteistä georgialaista supraa, eli sikäläistä juhla-ateriaa, kannattaa pöytään nostaa iso kasa georgialaisittain maustettuja possuvartaita. Mausteinen yrtti-tomaattikastike kuuluu myös olennaisena osana tämän juhlapöydän kattaukseen ja se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Valmistusohje

(n. 35 min)

Laita kaikki kastikeainekset yleiskoneen kulhoon ja surauta karkeaksi kastikkeeksi. Anna maustua ainakin tunti ennen tarjoilua.

Töki possun varraspalat liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa vartaita noin 6 minuutin ajan välillä käännellen kypsiksi.

Tarjoa grillatut vartaat georgialaisen yrtti-tomaattikastikkeen ja esimerkiksi paahdettujen pottujen kera.

Ainekset 

(4 annosta)

2 pkt HK Street Grill Georgian Shashlik grillipala Viljaporsaan sisäpaistista 400 g

 

Georgialainen yrtti-tomaattikastike:

2-3 kpl suippopaprikoita siemenineen
2 prk / 5 kpl säilyke luumutomaatteja
8-10 valkosipulin kynttä
1 pieni punainen chili
3 rkl punaviinietikkaa
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 cm piparjuurta raastettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä