Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

16 annosta   n. 20 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Joulukinkun kuorruttaminen onnistuu myös gluteenittomana, kun korppujauhot korvataan murskatuilla, gluteenittomilla kekseillä tai korpuilla.

Valmistusohje

(n. 20 min)

Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä. Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi. Sivele seos kinkun pintaan ja ripottele päälle rouhittuja keksejä tai korppuja. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.

Ohjeen kuorrutteesta riittää noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.

Myös kinkun glaseeraaminen on gluteeniton vaihtoehto, jos haluat kokeilla perinteisestä poikkeavaa tapaa viimeistellä kinkku.

Ainekset 

(16 annosta)
  • 1 dl omenahilloa
  • 1 kpl keltuaista
  • 3 rkl sinappia (väkevää)
  • 50 g gluteenittomia keksejä tai korppuja (esim. Semper Cantucci Mandel)
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.