Gluteeniton ja laktoositon voileipäkakku

Gluteeniton ja laktoositon voileipäkakku

Juhlapöydän antimissa on hyvä ottaa huomioon myös erityisruokavaliot. Voileipäkakun voit helposti valmistaa gluteenittomana ja laktoosittomana, jolloin se maistuu mahdollisimman monelle. Hernepyreellä saat kakun kuorrutukseen ihanan keväistä vihreyttä.

Lue resepti huolellisesti läpi ennen valmistamisen aloittamista. Näin saat hyvän käsityksen eri työvaiheista ja onnistut varmasti!

Gluteeniton ja laktoositon voileipäkakku

Arvostele resepti
2 arvostelua
10 annosta | Valmistusaika: n. 24 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 6 viipaletta vaaleaa gluteenitonta leipää
  • 6 viipaletta tummaa gluteenitonta leipää
  • 2 dl täysmaitoa kostutukseen

Maksapasteijatäyte

Fileetäyte

  • 1 pkt HK Ohuen ohut Porsaan rosvofilee suikaloituna
  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 0.5 kpl paprikaa pieninä kuutioina
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 ruukullinen lehtipersiljaa hienonnettuna

Kuorrute

  • 200 g pakasteherneitä
  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 30 g laktoositonta voita
  • 0.5 tl suolaa

Koristeluun

  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomaattia pieninä kuutioina
  • 1 rkl limenkuorta raastettuna
  • 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
  • 20 kpl syötäviä kukkia

Valmistusohje

Valmista ensin molemmat täytteet.

Maksapasteijatäyte:
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Fileetäyte:
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Kakun kokoaminen:
Vuoraa kooltaan n. 17 x 7 cm irtopohjavuoan pohja vaaleilla leipäviipaleilla. Leikkaa tarvittaessa viipaleita veitsellä pienemmiksi.
Kostuta leipäviipaleet kevyesti maidolla.
Levitä viipaleiden päälle puolet maksapasteijatäytteestä.
Painele täytteen päälle kerros tummia leipäviipaleita ja kostuta nekin maidolla.
Levitä viipaleiden päälle puolet fileetäytteestä.
Toista vielä edelliset työvaiheet, kunnes kaikki leivät ja täytteet ovat vuoassa.

Peitä kakku leivinpaperipalalla ja lautasella ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty pieni kattila.
Anna kakun tekeytyä ja painua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista kakkuvuoka varovasti kakun ympäriltä ja aseta kakku tarjoiluvadille.
Levitä kuorrute kakun päälle.
Koristele kakku pursottamalla pinnalle maitotilkalla notkistettua tuorejuustoa

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.