Graavilohi

Graavilohi

6 annosta   n. 24 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Graavilohi kuuluu joulupöytään siinä missä joulukinkku ja laatikotkin. Herkullisen graavilohen voi valmistaa helposti myös itse!

Valmistusohje

(n. 24 h )

Pyyhi lohen pinta kuivaksi talouspaperilla ja poista mahdollinen vatsa- ja selkärasva. Ripottele suola ja sokeri lohen pinnalle ja asettele päälle vielä tillit. Peitä kelmulla ja aseta päälle kevyehkö paino, esimerkiksi vedellä täytetty astia. Anna graavaantua jääkaapissa vähintään vuorokausi, mielellään parikin. Poista tillit ja kuivaa lohen pinta ennen viipalointia.

Lisämausteeksi graavaukseen sopivat esimerkiksi rouhittu musta-, valko- tai rosepippuri, konjakki tai tuore inkivääri.


Katso reseptit myös muihin joulupöydän herkkuihin

Ainekset 

(6 annosta)
  • 1 kg ruodotonta merilohta 
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa 
  • 1rkl sokeria 
  • reilusti tuoretta tilliä varsineen 
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä