Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia

Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Gremolatalla viimeistelty porsaan picanha ja paahdetut maa-artisokat tarjoillaan tässä kesäisessä herkussa savumajoneesin kera. Porsaan picanha on parhaimmillaan nopeasti juuri ja juuri kypsäksi grillattuna, joten grilli kannattaa kuumentaa kunnolla kuumaksi ennen kun aloittaa grillaamista.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ruokailuun asti.

Valmista gremolata. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset mortteliin ja hiero kastikkeeksi.

Halkaise maa-artisokat pitkittäin kahtia. Lyö valkosipulit kuorineen rikki veitsen lappeella. Pyörittele maa-artisokat, timjamin oksat, valkosipulin kynnet, suola, rouhittua mustapippuri ja rypsiöljy uunivuoassa. Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kauniisti paahtuneet ja rapean kypsiä.

Mausta possun picanha molemmin puoli suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa picanhat kuumassa grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja gremolataa pintaan sivellen, kunnes possu on mehevän kypsää. Anna picanhan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)

2 pkt HK Viljaporsaan picanha n. 350 g

500 g maa-artisokkia
suolaa
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä

Gremolata:

1 ruukku lehtipersiljaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sitruunan kuori raastettuna
1 dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Savumajoneesi:

1,5 dl majoneesia
1 tl savupaprikaa
1 tl savuaromia
0,5 tl intiaanisokeria
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä