Grill Rub kasslerpihvejä, grillattuja neulapapuja ja nopea bearnaise

Grill Rub kasslerpihvejä, grillattuja neulapapuja ja nopea bearnaise

4 annosta   n. 25 min  Gluteeniton

Oletko aina pitänyt bearnaisea työläänä valmistaa? Tähän löytyy ratkaisu ohjeesta, joka vetää kaikki mutkat suoriksi. Grillattujen kasslerpihvien ja neulapapujen kanssa (varsinkin nopea) bearnaise onkin ehkäpä parasta mitä kuvitella saattaa.

Valmistusohje

(n. 25 min)

Hienonna salotti ja murskaa valkosipuli veitsen lappeella. Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sipulit ja timjami. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi neste korkeaan kapeapohjaiseen astiaan. Lisää joukkoon keltuaiset. Kuumenna voi kiehuvaksi ja ”poraa” voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sauvasekoittimella. Mikäli kaikki menee kuten tarinoissa, kastike emulgoituu ihanan täyteläiseksi kastikkeeksi. Hienonna rakuuna ja lisää silppu kastikkeen joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Grillaa kasslerpihvit kypsiksi kuumassa grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Grillaa neulapavut nopeasti kuumassa grillissä. Kippaa grillatut pavut kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja rouhittua mustapippuria, sekoita ja tarjoa kasslerpihvien ja bearnaisen lisukkeena.

 

Ainekset 

(4 annosta)

2 pkt HK Viljaporsaan grill rub kasslerpihvi 240 g

300 g neulapapuja
rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Bearnaise:

0,5 dl valkoviinietikkaa + ½ dl vettä
0,5 salotti
pieni nippu timjamia
1 valkosipulin kynttä
5 kpl keltuaista
250 g voita
1 ruukkua rakuunaa
0,5 kpl sitruunan mehu
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä