Grillattu entrecôtepihvi, punasikuria ja sinihomejuustovoita

Grillattu entrecôtepihvi, punasikuria ja sinihomejuustovoita

5 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillattu entrecôtepihvi kuuluu ehdottomasti kesään ja grillaukseen. Laadukas entrecôte ei tarvitse muita mausteita pintaansa kuin suolan ja vastarouhitun mustapippurin. Pihvin valmistuksessa lähes yhtä tärkeää kuin kypsennys on vetäytyminen. Tällöin pihvi pysyy mehukkaana ja mureana leikattaessa.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Valmista voi. Sekoita sinihomejuustovoin ainekset keskenään huolellisesti ja kääri kelmuun pötkyläksi. Jäähdytä jääkaapissa pari kolme tuntia.

Leikkaa entrecôtesta viisi parin sentin paksuista pihviä ja grillaa ne kuumassa grillissä noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat medium-kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna vetäytyä ainakin viisi minuuttia.

Lohko sikurit viiteen osaan ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Grillaa kuumassa grillissä niihin molemmin puolin hyvä väri. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa pihvit grillatun sikurin ja sinihomejuustovoin kanssa.

Ainekset 

(5 annosta)

1 pkt HK Ehta Takuumurea Naudan Entrecotepala n. 1,0 kg

2 punasikuria
½ dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sinihomejuustovoi:

200 g voita (huoneenlämpöistä)
80 g sinihomejuustoa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi raastettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä