Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

4 annosta   n. 40 min  Gluteeniton

Viljaporsaan grillattu fileelankku on komeaa katseltavaa grillissä. Vaikka kokoa piisaa, on fileelankku verrattain nopea grillattava. Sitruunaperunat ja yrttikermaviili tuovat kesän mukanaan minne tahansa, mutta ennen kaikkea tässä ruoassa kesä, kärpäset ja grillaus ovat avainsanoja.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Sekoita yrttikermaviilin ainekset huolellisesti ja anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

Grillaa porsaan fileelankku noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes liha on kauniisti paistunut ja mehevän kypsä. Laita liha folioon ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia.

Kuumenna perunoiden keitinvesi kiehuvaksi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kypsistä perunoista. Lisää joukkoon voi, rakuuna, sitruunan kuori sekä mehu ja ripaus suolaa. Sekoita kovakouraisesti, niin että perunoiden rakenne hieman rikkoutuu.

Viipaloi vetäytynyt fileelankku ja tarjoa se sitruunaperunoiden, yrttikermaviilin ja raikkaan salaatin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Ulkofileelankku spicy BBQ n. 800 g

800 g varhaisperunoita
1 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 rkl voita
0,5 ruukkua rakuunaa hienonnettuna
ripaus suolaa

Yrttikermaviili:

1 prk kermaviiliä
1 tl karkeaa dijonsinappia
2 tl hienonnettua ruohosipulia
1 tl hienonnettua korianteria
1 tl hienonnettua timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä