Grillattu viljaporsaan jättipihvi, grilliperunaa ja chipotle creme fraichea

Grillattu viljaporsaan jättipihvi, grilliperunaa ja chipotle creme fraichea

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillatun Viljaporsaan Jättipihvin kanssa tarjoiltava grilliperuna on eräänlainen uuniperunan ja hasselbackan perunan hybridi. Superpaljon makua sisäänsä imevä pottu on täydellinen lisuke mehevälle Jättipihville ja chipotle crème fraîche tuo annokseen tulista kermaisuutta.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Tee perunoihin viillotus samoin kuin hasselbackan perunoissa. Hienonna valkosipulin kynnet ja rosmariini. Asettele perunat folioarkkien päälle. Lisää perunoille nokare voita, rosmariinia, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia. Kääri perunat folioon yksitellen ja laita kuumaan grilliin.

Sekoita kaikki chipotle crème fraîchen ainekset keskenään ja laita maustumaan kylmään.

Grillaa jättipihviä noin 15 minuuttia keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes liha on mehevän kypsää ja pinnassa on hyvä grilliväri. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Jättipihvi sisäfilee, Santa Fe n. 550 g

4 kpl Rosamunda-perunoita
4 tl voita
2 rosmariinin oksaa hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Chipotle crème fraîche:

200 g ranskankermaa
50 g chipotle-kastiketta
2 rkl hienonnettua korianteria
rouhittua mustapippuria

Lisäksi foliota

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä