Grillattu viljaporsaan jättipihvi, grilliperunaa ja chipotle creme fraichea

Grillattu viljaporsaan jättipihvi, grilliperunaa ja chipotle creme fraichea

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillatun Viljaporsaan jättipihvin kanssa tarjoiltava grilliperuna on eräänlainen uuniperunan ja hasselbackan hybridi. Superpaljon makua sisäänsä imevä pottu on täydellinen lisuke mehevälle jättipihville ja chipotle creme fraiche tuo annokseen tulista kermaisuutta.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Tee perunoihin viilloitus samoin kuin hasselbackan perunoissa. Hienonna valkosipulin kynnet ja rosmariini. Asettele perunat folioarkien päälle. Lisää perunoille nokare voita, rosmariinia, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia. Kääri perunat folioon yksitellen ja laita kuumaan grilliin.

Sekoita kaikki chipotle creme fraichen ainekset keskenään ja laita maustumaan kylmään.

Grillaa jättipihviä noin 15 minuuttia keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes liha on mehevän kypsää ja pinnassa on hyvä grilliväri. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Jättipihvi sisäfilee, Santa Fe n. 550 g

4 kpl rosamunda perunoita
4 tl voita
2 rosmariinin oksaa hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Chipotle creme fraiche:

200 g ranskankermaa
50 g chipotlekastiketta
2 rkl hienonnettua korianteria
rouhittua mustapippuria

Lisäksi foliota

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.