Grillattu viljaporsaan kinkkulankku, broccoliinia ja maapähkinäkastiketta Kape Aihisen tapaan

Grillattu viljaporsaan kinkkulankku, broccoliinia ja maapähkinäkastiketta Kape Aihisen tapaan

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Kun huippukokki grillaa, tirisevät grillissä laadukas liha ja sesongin vihannekset. Maapähkinäkastike tuo uudenlaisen twistin perinteisten grilliherkkujen kylkeen. HK Viljaporsaan Kinkkulankun grillauksessa epäsuora lämpö on se juttu. Ensin suorassa kuumassa lämmössä väri pintaan ja loppukypsennys hissukseen miedossa lämmössä. Kape Aihisen grilliherkuissa maistuu kesä!

Valmistusohje

(n. 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa liha kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin väriseksi. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes liha mehevän kypsää. Anna vetäytyä rauhassa ennen viipalointia.

Yhdistä kastikkeen ainekset blenderissä ja surauta sileäksi kastikkeeksi.

Grillaa broccoliinit ja nosta lautaselle, ja mausta persiljalla, chilillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Raasta lopuksi päälle parmesaanijuustoa.

Ainekset 

(4 annosta)

HK Viljaporsaan Kinkkulankku honey-pepper n. 800 g

 

Grillattu broccoliini:

300 g broccoliinia
1 ruukku lehtipersiljaa / korianteria
½ chili
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
50 g parmesaanijuustoa (viimeistelyyn)

Maapähkinäkastike:

1 dl suolapähkinöitä (maapähkinä)
2 dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1-2 rkl soijakastiketta
1 rkl kookoskermaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä