Grillattua entrecôtea ”surf ´n turf” ja tulista romescoa

Grillattua entrecôtea ”surf ´n turf” ja tulista romescoa

5 annosta   n. 40 min  Laktoositon

Lihan ja äyriäisten yhdistäminen voi alkuun kuulostaa hassulle, mutta kokeiltuasi huomaat, miksi näin tehdään. Surf 'n' turf on nimitys annokselle, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa tai äyriäisiä. Tulinen romesco sopii mainiosti täydentämään tätä grillatun entrecôten ja scampin klassista yhdistelmää.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit ja valkosipulit uunipellille. Revi leipä joukkoon ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset ja leipäpalat kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree, siiderietikka sekä pähkinät ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Leikkaa entrecôtesta viisi parin sentin paksuista pihviä ja grillaa ne kuumassa grillissä noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat medium-kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna vetäytyä ainakin viisi minuuttia. Grillaa tällä välin scampinpyrstöt nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja limen mehulla. Tarjoa.

Ainekset 

(5 annosta)

1 pkt HK Ehta Takuumurea Naudan Entrecotepala n. 1,0 kg

10 kpl scampinpyrstöjä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 lime

Romesco:

2 paprikaa
4 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
2 viipaletta vaaleaa leipää
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl siiderietikkaa
2 punaista chiliä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä