Grillattua kalkkunamakkaraa ja lehtikaali-omenasalaattia

Grillattua kalkkunamakkaraa ja lehtikaali-omenasalaattia

4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Grillatun kalkkunamakkaran kaveriksi sopii täydellisesti hieman waldorfinsalaattia muistuttava lehtikaali-omenasalaatti, joka viimeistellään paahdetuilla pinjansiemenillä. Vinkki: grillattu kalkkunamakkara ja lehtikaali-omenasalaatti toimivat myös passelisti hodarin välissä.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Poista lehtikaalista kova ruoto mahdollisimman tarkkaan ja revi lehdet pienemmiksi. Kiehauta kattilassa noin kolme litraa vettä ja ryöppää lehtikaaleja siinä noin minuutin ajan. Jäähdytä lehtikaalit nopeasti jäävedessä, valuta ja kuivaa hyvin. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi ja silppua sellerin varsi. Sekoita lehtikaali, omenaviipaleet, sellerisilppu, Dijon-sinappi ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla sekä sitruunan kuorella ja mehulla.

Grillaa makkarat (noin 8 minuuttia) keskilämmöllä välillä käännellen ja tarjoa lehtikaali-omenasalaatin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Cannesin Claudia 250 g

200 g lehtikaalia
1 omena
1 sellerin varsi
1 dl majoneesia
2 tl karkeaa Dijon-sinappia
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä